17 september, 2006

To småblomstrende storkenebber

Geranium thunbergii og G. pyrenaicum 'Summer Snow' har ikke mye annet til felles enn at de - ved siden av å være småblomstrende - nesten kan kategoriseres som ugress, begge to. Det er mulig å diskutere deres hageverdi, men en sånn verdi fins jo stort sett ikke hos samlere. Vi samler på alt, gjør vi ikke?

Og likevel vil jeg påstå at den snøen som drysser fra 'Summer Snow' er vel verdt å ha. Planta har det med å dø ned, litt uforvarende og spontant, men siden den selvsår seg som en storm så vokser den seg fint til igjen. Blomstene er som sagt små, men det er mange, mange, og planta i seg sjøl kan både brukes aleine og sammen med andre.

Og det kan neimen ikke sies om alle storkenebber!

Derimot er kanskje G. thunbergii ikke den aller mest nyttige planta å ha. Den er fin som markdekker, men det kan sies om veldig mange andre planter også, planter som gjør mer ut av seg og kanskje også gir mer av seg sjøl.

Men er man samler så er man.

2 Kommentarer:

Anonym skrev ...

Jeg er veldig glad i mange planter som flere kategoriserer som ugress. I vår sådde jeg G. pyrenaicum 'Bill Wallis'. Den har blomstret i hele sommer og vevd seg fint inn blant sine naboer med sine blondeblomster. Det kom både hvite og lilla blomster.
http://www.fredholm.no/Helen/2006/storkenebb/bill_wallis.jpg

Annica B skrev ...

G. pyrenaicum 'Summer Snow' verkar vara en väldigt söt näva. Anspråkslös men väldigt söt.