05 april, 2007

Magnar spirer ...

Storkenebben "Magnar" er en frøplante av Geranium 'Mrs. Kendall Clark' fra Magnar Aspakers hage i Harstad. Siden den er veldig variabel vet man ikke hva som faktisk dukker opp. Derfor heter den "Magnar" inntil man ser hva man får.

Inntil jeg ser resultatet.

Men det fordrer at frøene spirer og det gjør de altså nå. Frøene ble sådd 29.9.06, altså for vel et halvt år siden, og de har stått ute hele tiden.

Får ikke du lyst til å dytte til det frøet som ligger oppå jorda ;?

3 Kommentarer:

Karin skrev ...

Spännande när frön gror? Geranium 'Mrs. Kendall Clark' är alltså inte frökonstant? Jag har nämligen frösått den i år. Eller är det en korsning med någon annan geranium? Har du någon bild på 'Magnar'?

Det blev visst många frågor där men nu blev jag nyfiken, känner inte till 'Magnar'. :)

Pinneguri skrev ...

Som du ser av innlegget mitt over har jeg rota det til og blandet Magnar og Magnus (er ikke lett å se forskjellen når skiltet står nedi jorda ...)

Men, informasjon om "Magnar" er fortsatt korrekt. Om frøene til G. pratense 'Mrs. Kendall Clark' står det i storkenebboka mi:
"Seedlings result in a diversity of different markings, some heavily veined, some with two distinct oval blotches near the tip of each petal, others with random blotches, all on a pale grey-blue background [...]".
I tillegg lurer boka på om dette er den egentlige 'Mrs. Kendal Clark' som ble oppdaget på 20-tallet. Ikke at det spiller noen rolle, det er jo den vi i dag kaller ved det navnet vi egentlig snakker om nå likevel.

Det er vel egentlig veldig få Geranium-planter som er frøekte, bortsett fra de botaniske da? Det forklarer de store variasjonen, tror jeg.

Pinneguri skrev ...

Her kan du forresten se bilde av "Magnar". Den har stått på frølista til Magnar Aspaker tidligere.