25 mai, 2007

Første oversiktsbilde i år

Det er de samme blomstene som jeg viste i går, men siden jag hadde sånne oversiktsbilder i fjor vil jeg fortsette med det i år. Det viser når storkenebbene blomstrer, og hvilke som blomstrer sammen.


Og så viser det også størrelsen på blomstene.

Hos Elisa så jeg to andre storkenebber i blomst, 'Samobor' og rosa Geranium pyreneicum (jeg sier rosa fordi jeg har den hvite selv).

24 mai, 2007

Blomstringen er begynt!

Endelig! Da har blomstringen på storkenebbene begynt hos meg også, her i Bergen. Dette har jeg ventet på. Det beste er selvfølgelig at det er mange planter med feite mange knopper på, de ligger liksom på spranget til å slå ut.

Det er tre planter som blomstrer nå, 3. uka i mai:

  • G. himalayense 'Gravetye'
  • G. reflexum - feil! Det er nok en Geranium x monacense var. anglicum
  • G. phaeum variegatum

20 mai, 2007

Storkenebb funnet - for lett

På vandring i fjellet innenfor Alicante i Spania har jeg funnet en storkenebb. Det kunne ligne en stinkstorkenebb (G. robertianum), men den har enda mindre blomster og bladene er runde. Bilde kommer etter hvert som jeg kommer meg hjem igjen.
Jeg har denne gangen også funnet flere Erodium .

Nå gleder jeg meg til å komme hjem og se hva som er i blomst på parsellen min :)

14 mai, 2007

Plantejakt i Spania

Jeg reiser til Spania et par uker, men jeg lover på tro og ære å se etter planter. For eksempel Geranium ibericum. Sist jeg vandra i Spania oppdaget jeg en del forskjellige Erodium så det vil jeg også titte etter.

12 mai, 2007

Nautesund planteutsalg

Selv med ferje brukte vi ikke mer enn 50 minutter fra Åsane utenfor Bergen til Nautesund planteutsalg i dag. Og vi, det var fem plantegale damer og én mann.
Nautesund planteutsalg er der min Geranium "Nautesund" kommer fra. Den syntes i bildet her som en stor, grønn tue.
Også i dag kom jeg hjem med en navnløs. Selv om jeg ikke har klart å finne navnet på den som inntil videre heter "Nautesund" så skulle jeg få enda en sjanse. Det syntes jeg var svært generøst.
I tillegg kjøpte jeg en 'Jolly Bee'. Den er umulig å skille fra 'Rozanne', som jeg tidligere har prøvd og ikke fått til.


I veksthuset til Håkon Vangsnes fant jeg denne kassa med frøformerte storkenebb. Helt røde og mistenkelig like mine mystiske rødblada planter. Det sto G. pratense på dem, og Vangsnes mente det kunne være 'Midnight Reiter' eller noe i den gata.
Det blir spennende å se. Både hans rødblada og min.

10 mai, 2007

Overraskelse

Jeg går på parsellen neste daglig nå for å se etter de første blomstene på storkenebbene mine, men selv om mye står i knopp er det ingen blomst ennå.

Men på tur i går oppdaget jeg denne lille krabaten. Den minner mest om en blodstorkenebb (G. sanguineum) i bladformen, men siden jeg ikke har en eneste blodstorkenebb må den a) ha kommet susende fra en annen parsell, eller b) fulgt med andre planter fra en annens hage. Noen som kjenner den igjen?

Eller kan det være mulighet c), at jeg har sådd noen, frøene har ikke spirt og så har jeg kasta ut jorda?

Jeg vet ikke hva dette er. Jeg følger med videre, og håper - men tviler på - at planta vil beholde sin vakre rødfarge.

09 mai, 2007

Spirer

Frø som spirer nå, er:

  • 'Sirak'/'Syabru' - fra egen plante, sådd 23. mars
  • G. maculatum 'Album' - josefin, sådd 23. mars
Og 'Magnus' fortsetter å vokse :)