24 mai, 2007

Blomstringen er begynt!

Endelig! Da har blomstringen på storkenebbene begynt hos meg også, her i Bergen. Dette har jeg ventet på. Det beste er selvfølgelig at det er mange planter med feite mange knopper på, de ligger liksom på spranget til å slå ut.

Det er tre planter som blomstrer nå, 3. uka i mai:

  • G. himalayense 'Gravetye'
  • G. reflexum - feil! Det er nok en Geranium x monacense var. anglicum
  • G. phaeum variegatum

5 Kommentarer:

Anonym skrev ...

Jeg er redd det ikke er reflexum, om det er den du har fått av meg. HVA det er vet jeg ikke, kaller den Geranium "Josefin" så lenge.. ;-))

G. reflexum har, om jeg tolker Yeo rett, mindre, enklere og mer bakoverbøyde blomster. Samtidig har "Josefin" mer bakoverbøyde kronblader enn en phaeum - en krysning mellom disse, kanskje?

Uansett; ett av mine fineste nebb. Blomstrer her hos meg også nå, helt nydelig sammen med limefarget Milium effusum 'Aureum', ditto hostaer og flikbladet japansk rødlønn..

Pinneguri skrev ...

Unnskyld, dette HAR du fortalt meg før :(
Men vakker er den, virkelig. Var det ikke den som sto sammen med prydløken og skapte et fyrverkeri? Hvis du husker det bildet?

Karin skrev ...

Åhh men så vacker den är! Jag var tvungen att läsa i "Gardening with hardy geraniums" och Husted Bendsten verkar mena att det inte är så stor skillnad på G. phaeum, G. reflexum och G. xmonacense. Tittar man på bilder av G. reflexum på nätet tycker jag dock att din mer påminner om den än en G. phaeum...

Kul att det blommar hos dig med. Jag skulle tro att det åtminstone är ett 20-tal i blom hos mig.

Pinneguri skrev ...

Det er vel egentlig ingen tvil lenger om at det er denne, josefin, Geranium x monacense var. anglicum?

Anonym skrev ...

Yess! Der har vi den, vet du! :-))