23 oktober, 2006

Fortsatt blomstring

Vel, blomstring og blomstring ... det er blomster på noe sånt som seks-syv forskjellige storkenebber, blant annet "Nautesund", 'Kathrine Adele', 'Buxton's Variety', G. thunbergia og G. pyr. 'Summer Snow'. Det er ikke galt det, nå på tampen av oktober?

04 oktober, 2006

Bare på grunn av bildet ...

... så legger jeg til dette innlegget. Jeg likte så godt bilde av stinkstorkenebb, Geranium robertianum. Det er tatt på parsellen min, jeg har noen villininger der som år om annet stikker et nebb fram. Bendtsen advarer ikke mot mange planter, men denne nevner hun spesielt: Få den ikke inn i hagen din. Og hun har rett, har den først passert hageporten får du den ikke ut igjen. Men - det er bare å røske den opp.
Og som sagt, når bildet blir så vakkert som her så tilgis det meste.

Eller hva ... ?

02 oktober, 2006

Ny, ukjent storkenebb

Det vil si, helt ukjent er denne vel ikke? Det er enten G. maderense, G. canariense eller G. palamtum ;-) Alle tre tilhører gruppa Robertianum, altså stinkstorkenebb-gruppa. Og alle ligner hverandre.

Jeg tror ikke det er G. palmatum for den har enda finere, bregnelignende blader. Og jeg tror heller ikke det er G. maderense for den kan bli oppimot 1 meter og har distinkte, brune stilker, noe min plante ikke har og som etter en sommer bare noen og førtti-centimeter høy.

Så valget mitt faller på en G. canariense. Den har ikke blomstret ennå, og jeg fikk den av Akoen i sommer. Jeg skal prøve å overvintre den i kjelleren.
Min er litt høyere enn det Yeo oppgir, men det har sikert noe med den gode jorda den har fått.

Bladrosettene er veldig vakre, nesten som babyer som folder seg ut.

Har du noe annet forslag?